Digitale fortellinger
Hjertemennesker

Filmer

Om oss

Til forsiden

 

Digitale fortellinger er et prosjekt i regi av filmproduksjonsselskapet Flimmer Film i Bergen. Vi har arrangert workshoper og kurs i digital historiefortelling i flere år, og er litt stolte over at vi var de første som arrangerte en workshop i Digital historiefortelling i Norge i 2004. I dag gleder vi oss over er det er mange som bruker digitale historiefortelling som metode i ulike sammenhenger.

Kontakt oss på eli(krøll)flimmerfilm.no / 99441414 eller hanne(krøll)flimmerfilm.no / 98483179

 

Rune, Hanne, Eli og Christer

Rune Smistad (t.v.), Hanne Jones (foran), Eli Lea og Christer Fasmer startet opp Digitale fortellinger i Flimmer Film. I dag er det hovedsaklig Eli og Hanne som jobber med prosjektet med utgangspunkt i Digitale fortellinger-metoden.

 

Om oss

Vi har jobbet med Digital historiefortelling siden 2004, da arrangerte vi vår første workshop på Bergen Internasjonale Kultursenter for åtte ungdommer. Det var nervepirrende, men utrolig inspirerende. Lisa Heledd Jones fra BBC Wales sitt Digitale fortellinger-prosjekt Capture Wales, var sammen med oss på workhopen og kom med gode råd og innspill. Eli, Hanne og Christer har deltatt på workshoper i regi av BBC Wales. Eli hadde arbeidserfaring hos Capture Wales i studietiden, Christer har vært observatør og Hanne har vært deltaker på en workshop. Med det som utgangspunkt ble det naturlig for oss å begynne å jobbe med Digital historiefortelling slik de gjorde i BBC Wales. I løpet av årene har vi funnet vår egen form, men det som alltid er i fokus er den personlige historien og den deltagende prosessen.

I dag blir Digital historiefortelling, eller en variant av konseptet, brukt i mange ulike prosjekter. I Norge er i dag Jazzmontørene i Oslo en av de største aktørene på feltet. Digitale fortellinger blir også mye brukt i skole og undervisningssammenheng. I USA er det også en del prosjektet som bruker Digitale fortellinger i terapi- og selvutviklingsprosesser.

 

 


I løpet av årene har vi mottatt økonomisk støtte og samarbeidet med mange ulike aktører.
Tusen takk til alle vi har jobbet sammen med og som har støttet oss:
  Norsk Filmfond Sparebanken Vest Vestnorsk filmsenter Bergen kino  
  Norsk Filmutvikling Ups and Downs Hordaland NRK Fritt ord